Spaghetti ze szpinakiem i twarogiem.
Coś co lubię i jem bardzo często.
Kluchy, kluseczki makaron.
- Twaróg 150g
- Makron spaghetti pełnoziarnisty 30 g
- szpinak 150 g
- cebula 50 g
Makaron gotuję na półtwardo, cebulkę kroję w kosteczkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzucam 150 g szpinaku ( u mnie mrożony) i cebulkę, całość przykrywam i duszę ok 5 minut. Na sam koniec doprawiam pieprzem solą himalajską i czosnkiem, dorzucam pokruszony ser biały i przykrywam na dwie minuty.
Makaron dorzucam do sosu i mieszam
Gotowe.
Całość 347kcal
Podwieczorek | 380 g | 36,8 g | 8,2 g | 34,8 g | 2,1 g | 6,3 g | 0,2 g | 347 kcal | |
Makaron spaghetti | 30 g | 4,6 g | 0,4 g | 20,4 g | b.d. | 1,9 g | b.d. | 104 kcal | |
Szpinak | 150 g | 3,5 g | 0,6 g | 4,1 g | b.d. | 3,5 g | b.d. | 23 kcal | |
Cebula biała | 50 g | 0,6 g | 0,1 g | 4,7 g | 2,1 g | 0,9 g | 0,0 g | 20 kcal | |
Twaróg półtłusty | 150 g | 28,1 g | 7,1 g | 5,6 g | b.d. | 0,0 g | 0,2 g | 200 kcal |
Komentarze
Prześlij komentarz