Spaghetti w sosie z awokado oraz pierś z kurczaka
- 150 g piersi z kurczaka
- 10 g oliwy z oliwek
- 100 g świeżego awokado
- 1 łyżka soku z cytryny
- makaron spaghetti pełne ziarno
- sól himalajska, pieprz, papryka słodka/ostra curry
Pierś kroje w kawałki, marynuje w 5 g oliwy, przyprawach, odstawiam do lodówki na kilka godzin.
Makaron gotuję na pół twardo.
Miąższ z awokado przekładam do blendera, dolewam sok z cytryny, 5 oliwy z oliwek oraz pieprz z solą himalajską, całość miksuję na gładki sos, dodaję makaron, i dokładnie mieszam.
Pierś smażę kilak minut po czym miksuję na wiórki.
Na zdjęciu dodałam tylko 1/3 smażonego kurczaka, resztę dodaję bezpośrednio przed spożyciem.
Jest to mój posiłek po treningowy.
Obiad | 335 g | 45,7 g | 28,3 g | 58,4 g | 0,0 g | 8,0 g | 0,2 g | 662 kcal | |
Makaron spaghetti | 75 g | 11,4 g | 1,0 g | 51,0 g | b.d. | 4,7 g | b.d. | 259 kcal | |
Awokado | 100 g | 2,0 g | 15,3 g | 7,4 g | b.d. | 3,3 g | 0,0 g | 166 kcal | |
Pierś z kurczaka | 150 g | 32,3 g | 2,0 g | 0,0 g | 0,0 g | 0,0 g | 0,2 g | 149 kcal | |
Oliwa z oliwek | 10 g | 0,0 g | 10,0 g | 0,0 g | 0,0 g | 0,0 g | 0,0 g | 88 kcal |
Komentarze
Prześlij komentarz