- 10 g nasion chia
- 90 g mleka migdałowego domowego
- 15 g nutelli z daktyli
- 3 g żelatyny - 4 łyżki wrzątku.
- Migdały 5 szt
- wiórki do ozdoby oraz nasiona granatu
Nasiona zalewam mlekiem migdałowym, odstawiam na noc do napęcznienia.
Rano żelatynę rozpuszczam w wodzie, studzę i dodaje do całej masy. Do jednej szklanki przekładam 1/2 masy do drugiej połowy dodaję nutellę z daktyli i mieszam.Przekładam na przemian w szklance warstwowo. Studzę w lodówce ok 1 h. Przekładam , oprószam migdałami i gotowe.
Waga | B | T | W | C | Bł | S | Energia | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
wszystkie produkty: | 100 g | 6,0 g | 8,7 g | 6,6 g | 0,0 g | 4,8 g | 0,0 g | 126 kcal | |
dla 100g: | 100 g | 6,0 g | 8,7 g | 6,6 g | 0,0 g | 4,8 g | 0,0 g | 126 kcal | |
Przekąska | 100 g | 6,0 g | 8,7 g | 6,6 g | 0,0 g | 4,8 g | 0,0 g | 126 kcal | |
Nasiona szałwii hiszpańskiej Chia | 10 g | 1,7 g | 3,1 g | 4,2 g | b.d. | 3,4 g | 0,0 g | 49 kcal | |
Żelatyna | 3 g | 2,5 g | 0,0 g | 0,0 g | b.d. | 0,0 g | b.d. | 10 kcal | |
Napój migdałowy | 80 g | 0,7 g | 1,7 g | 1,2 g | b.d. | 0,6 g | b.d. | 24 kcal | |
Migdały | 5 g | 1,0 g | 2,6 g | 1,0 g | b.d. | 0,6 g | b.d. | 29 kcal | |
Wiórki kokosowe | 2 g | 0,1 g | 1,3 g | 0,2 g | b.d. | 0,2 g | b.d. | 14 kcal |
Komentarze
Prześlij komentarz