Przejdź do głównej zawartości

Intensywny trening - nawadnianie, napój ISO +

Witajcie

Dziś opowiem krótko o nawadnianiu na siłowni




Sama woda podczas intensywnego treningu nie wystarczy.
Warto zainwestować w napój izotoniczny który wzmocni nas podczas intensywnego treningu w tym treningów siłowych doda sił na dalsze działanie.
Wybrałam na sam początek mojej przygody z siłownią 

Sposób użycia : 2 miarki dajemy do bidonu 500 ml wody, wstrząsamy i gotowe.
Mi bardzo pomaga przy treningu, smak pomarańczowy jest ok, następnym razem przetestuje truskawkę.




Opis producenta


MOCNE STRONY
ŁATWE NAWADNIANIENapój izotoniczny z miksem węglowodanów: glukozą i fruktozą.
ZAWARTOŚĆ WITAMIN I MINERAŁÓWWitamina B6, która przyczynia się do redukcji zmęczenia. Witaminy B1, B2 i C.
WSPOMAGANIE WYDAJNOŚCI PODCZAS TRENINGU WYTRZYMAŁOŚCIOWEGOSód i elektrolity zwiększają wchłanianie wody podczas uprawiania sportu.
SMAKDelikatny smak: sporty wytrzymałościowe zwiększają intensywność smaku.
NATURALNE SKŁADNIKINaturalne aromaty i barwniki.
INFORMACJE TECHNICZNE
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 100 G | 38 G1525 kJ - 364 kcal | 580 kJ - 138 kcal
TŁUSZCZE: 100 G | 38 G0 g | 0 g
W TYM NASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE: 100 G | 38 G0 g | 0 g
WĘGLOWODANY: 100 G | 38 G92,4 g | 35,1 g
W TYM CUKRY: 100 G | 38 G78,2 g | 29,7 g
BIAŁKA: 100 G | 38 G0 g | 0 g
SÓL: 100 G | 38 G1,8 g | 0,7 g
SÓD: 100 G | 38 G0,75 g | 0,29 g
WITAMINA B1: 100 G | 38 G0,74 mg (66%) | 0,28 mg (25%)
WITAMINA B2: 100 G | 38 G0,55 mg (39%) | 0,21 mg (15%)
WITAMINA B6: 100 G | 38 G0,55 mg (39%) | 0,21 mg (15%)
WITAMINA C: 100 G | 38 G31,6 mg (39%) | 12 mg (15%)
INFORMACJE / KONCEPT / TECHNOLOGIE
SKŁADSacharoza (61%), dekstroza (17%), maltodekstryna (15%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cytrynian sodu, chlorek sodu, naturalny aromat pomarańczowy i inne naturalne aromaty, witamina C, B2, B6, B1, barwnik: beta-karoten, barwnik spożywczy (koncentrat z marchwi, hibiskus). W zakładzie produkcyjnym wykorzystuje się: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, soję, mleko, seler, siarczyny, mięczaki, łubin, owoce łupinowe.
Produkt zatwierdzony przez panel testerów i naszego specjalistę ds. żywienia.
INFORMACJE DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Jak ćwiczyć na stepperze? Efekty ćwiczeń.

Witam Na mojej zszywce rozpropagowałam ćwiczenia na stepperze co mnie niezmiernie cieszy. Stepper jest cudownym mini urządzeniem do gubienia zbędnych kilogramów. W mojej przygodzie z stepperem udało mi się zgubić kilka zbędnych centymetrów,ujędrnić nogi i wysmuklić łydki. Jak prawidłowo ćwiczyć na stepperze? Przed każdym treningiem pamiętajmy o rozgrzewce.  Rozgrzewka musi być zrobiona, w przeciwnym bądź razie mogą pojawić się problemy z kolanami . Krótka rozgrzewka 5 minutowa nikomu nie zaszkodzi, mogą być to: wymachy nóg,  pajacyki,  kilka skrętoskłonów   Skip w miejscu Trening na stepperze samo cardio. Na stepperze można ćwiczyć codziennie, ale czy ma to sens na dłuższą metę?  Nie, niestety nie ma, szybko się on znudzi i wyląduje w szafie lub pod łóżkiem. Codziennie ćwiczenia są monotonne i po pewnym czasie organizm się do nich przyzwyczaja. Jak zatem ćwiczyć na stepperze? Polecam treningi 3-4 razy w tygodniu co drugi dzie

Chleb Żytni na drożdżach ze słonecznikiem oraz siemieniem lnianym.

Chleb Żytni na drożdżach ze słonecznikiem.  Te chleb nie jest tak łatwy jak moje poprzednie wymaga czas i pobrudzenia rąk. 500 g mąki pszennej 300 g maki razowej 600 g wody ciepłej (nie wrzątku ani za letniej) 2 łyżeczki soli himalajskiej 100 g słonecznika 20 g siemienia lnianego 9 g drożdży świeżych  Suche składniki umieszczam w misce i mieszam ze sobą, dodaje samą wodę (bez drożdży). Następnie wyrabiam cisato ok 5-10 minut, odstawiam do odpoczęcia, nastpenie w 20 ml wody rozpuszczam drożdże i dodaję do ciasta teraz wyrabiam kolejne 10 minut. Ciasto przekładam do miski nasmarowanej oliwą. Masa jest klejąca,tak musi być, nie dorzucać maki chyba że jest zbyt rzadka wtedy tylko odrobinę. Ciasto co 30 minut trzeba " rozciągać"tzn. przekładam na tzw kopertkę (z dna miski przekładam ciasto ku górze) i tak co 30 minut aż do upływu czasu ok 2,5h Po tym czasie foremkę smaruje oliwa i oprószam otrębami pszennymi, ciasto przekładam do foremek i przykrywam f

Dieta Pudełkowa - Lunchboxy na Niedzielę

Witam Lunchboxy na jutro Łatwo, zdrowo kolorowo. Zajmuje mi to nie całą godzinę pracy. 5 posiłków Śniadanie owsianka z mlekiem i kawa Box 1  Sałatka z tuńczykiem Pomidor, sałata lodowa, tuńczyk z puszki,oliwki oraz pieprz. Box 2 Makaron pełnoziarnisty z szpinakiem i owczym serem (szpinak ugotowany z szklanką rosołu, zmiksowany z jogurtem greckim) Papryka pieczona,groszek. Box 3 Placek pełnoziarnisty z jogurtem i bananem Placek (zmielone płatki owsiane,banan,jajko, miarka odżywki białkowej,cynamon,mleko kokosowe)  Usmażony na suchej patelni pod przykryciem, wysmarowany jogurtem greckim, bananami,orzechami i wiórkami kokosowymi. Box 4 Pierś indyka z makaronem pełnoziarnistym Makaron penne, szpinak z poprzedniego sosu, pierś indyka smażona w przyprawach na oliwie (papryka,oregano,pieprz,czosnek)