Przejdź do głównej zawartości

Wegetariański pasztet z fasoli. Paté vegetariano de la haba.

witam
Pasztet z fasoli białej

Domowy, zdrowy bezmięsny - pyszny.
___________________________

hola.
Pate con judías blancas

Casera, sana sin carne - delicioso.



  • 3 szklanki fasoli ugotowanej białej
  • 6 łyżek zmielonych płatków owsianych
  • 2 łyżki majeranku
  • płaska łyżka soli
  • łyżeczka pieprzu
  • 2 duże cebule
  • jabłko
  • 50 ml oleju
  • Olej do wysmarowania keksówki
  • ziele angielskie liście laurowe
Fasolę zalewam zimną woda i zostawiam na noc do napęcznienia. 
Następnie gotuje ją w tej samej wodzie(dodając ziele i liście) do miękkości. 
Cebulę kroję w piórka i smażę na patelni z rozgrzanym olejem, miedzy czasie trę na tarce o dużych oczkach jabłko, dodaje do cebuli i smażę razem kilka minut, dodaję majeranek, sól pieprz.
Całość łączę ze sobą i miksuje blenderem. Keksówkę smaruje olejem i przelewam masę do foremki.
Piekarnik wstawiam na 180*C na 45-50 minut.

__________________________________


  • 3 tazas de frijoles blancos cocidos
  • 6 cucharadas de harina de avena
  • 2 cucharadas de mejorana
  • cucharada de sal plana
  • cucharadita de pimienta
  • 2 cebollas grandes
  • manzana
  • 50 ml de aceite de
Aceite para engrasar el plato de cocción de acabado
pimienta de Jamaica, las hojas de laurel
Frijoles, verter el agua fría y dejar toda la noche a hincharse.
A continuación, se cocina en la misma agua (que agrega verdes y hojas) hasta que estén blandos.
Rebanar la cebolla en plumas y se fríen en una sartén con el aceite caliente, por su parte tre para rallar grueso de la manzana, añadir a la cebolla y freír juntos un par de minutos, añado mejorana, sal y pimienta.
El conjunto se unen juntos y la mezcla de la licuadora. aceite lubrica acabado de cocinar de forma y que se vierte la masa en moldes.
Intercedo horno a 180 grados C durante 45-50 minutos.





Pasztet musi ostygnąć cały w formie, nie wyjmuje go przez dwie godziny z formy.
Po czym jest już gotowy.
_______________________________


Pate debe enfriarse en el molde, no se elimina durante dos horas desde el molde.
Después de lo cual está listo.


Pycha

pozdrawiam




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Jak ćwiczyć na stepperze? Efekty ćwiczeń.

Witam Na mojej zszywce rozpropagowałam ćwiczenia na stepperze co mnie niezmiernie cieszy. Stepper jest cudownym mini urządzeniem do gubienia zbędnych kilogramów. W mojej przygodzie z stepperem udało mi się zgubić kilka zbędnych centymetrów,ujędrnić nogi i wysmuklić łydki. Jak prawidłowo ćwiczyć na stepperze? Przed każdym treningiem pamiętajmy o rozgrzewce.  Rozgrzewka musi być zrobiona, w przeciwnym bądź razie mogą pojawić się problemy z kolanami . Krótka rozgrzewka 5 minutowa nikomu nie zaszkodzi, mogą być to: wymachy nóg,  pajacyki,  kilka skrętoskłonów   Skip w miejscu Trening na stepperze samo cardio. Na stepperze można ćwiczyć codziennie, ale czy ma to sens na dłuższą metę?  Nie, niestety nie ma, szybko się on znudzi i wyląduje w szafie lub pod łóżkiem. Codziennie ćwiczenia są monotonne i po pewnym czasie organizm się do nich przyzwyczaja. Jak zatem ćwiczyć na stepperze? Polecam treningi 3-4 razy w tygodniu co drugi dzie

Chleb Żytni na drożdżach ze słonecznikiem oraz siemieniem lnianym.

Chleb Żytni na drożdżach ze słonecznikiem.  Te chleb nie jest tak łatwy jak moje poprzednie wymaga czas i pobrudzenia rąk. 500 g mąki pszennej 300 g maki razowej 600 g wody ciepłej (nie wrzątku ani za letniej) 2 łyżeczki soli himalajskiej 100 g słonecznika 20 g siemienia lnianego 9 g drożdży świeżych  Suche składniki umieszczam w misce i mieszam ze sobą, dodaje samą wodę (bez drożdży). Następnie wyrabiam cisato ok 5-10 minut, odstawiam do odpoczęcia, nastpenie w 20 ml wody rozpuszczam drożdże i dodaję do ciasta teraz wyrabiam kolejne 10 minut. Ciasto przekładam do miski nasmarowanej oliwą. Masa jest klejąca,tak musi być, nie dorzucać maki chyba że jest zbyt rzadka wtedy tylko odrobinę. Ciasto co 30 minut trzeba " rozciągać"tzn. przekładam na tzw kopertkę (z dna miski przekładam ciasto ku górze) i tak co 30 minut aż do upływu czasu ok 2,5h Po tym czasie foremkę smaruje oliwa i oprószam otrębami pszennymi, ciasto przekładam do foremek i przykrywam f

Dieta Pudełkowa - Lunchboxy na Niedzielę

Witam Lunchboxy na jutro Łatwo, zdrowo kolorowo. Zajmuje mi to nie całą godzinę pracy. 5 posiłków Śniadanie owsianka z mlekiem i kawa Box 1  Sałatka z tuńczykiem Pomidor, sałata lodowa, tuńczyk z puszki,oliwki oraz pieprz. Box 2 Makaron pełnoziarnisty z szpinakiem i owczym serem (szpinak ugotowany z szklanką rosołu, zmiksowany z jogurtem greckim) Papryka pieczona,groszek. Box 3 Placek pełnoziarnisty z jogurtem i bananem Placek (zmielone płatki owsiane,banan,jajko, miarka odżywki białkowej,cynamon,mleko kokosowe)  Usmażony na suchej patelni pod przykryciem, wysmarowany jogurtem greckim, bananami,orzechami i wiórkami kokosowymi. Box 4 Pierś indyka z makaronem pełnoziarnistym Makaron penne, szpinak z poprzedniego sosu, pierś indyka smażona w przyprawach na oliwie (papryka,oregano,pieprz,czosnek)