Chleb pełnoziarnisty
Pan Integral
Banalnie prosty przepis na chlebek w pełni pełnoziarnisty.
- 500 g mąki pełnoziarnistej
- 8 g suchych drożdży
- 2 szklanki letniej wody
- łyżka soli
- łyżka cukru
- Dodatki: pół szklanki ziarna według uznania u mnie słonecznik.
Suche składniki mieszam ze sobą, dolewam wodę i wyrabiam na gładkie ciasto.
Przekładam do miseczki, przykrywam ścierką i odstawiam na 1-1/2 godz w ciepłe miejsce u mnie stał na grzejniku.
Po upływie czasu, przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki.
Odstawiam na kolejne 10 minut a w takcie rozgrzewam piekarnik do 200*C
Wstawiam do piekarnika na średnim poziomie i piekę ok 40-50 minut.
Studzę na kratce.
_________________________________
Muy fácil receta de pan de grano entero lleno.
- 500 g de harina integral
- 8 g de levadura seca
- 2 tazas de agua tibia
- cucharada de sal
- cucharada de azúcar
- Extras: media taza de frijoles a discreción mí un girasol.
Mezclo los ingredientes secos, añadir el agua y amasar hasta obtener una masa suave.
Traducirse en un cuenco, cubierto con un paño y dejar actuar durante 1-1 / 2 horas en un lugar cálido para mí estaba en un radiador.
Después de un tiempo, se traducen en keksówki forrado con papel de hornear.
Me dejó en reposo durante 10 minutos y se caliente ciclo en el horno a 200 * C
Intercedo en el horno a un nivel medio y hornear unos 40-50 minutos.
Enfriamiento sobre una rejilla de alambre.
Chleb jest syty i zdrowy, w sam raz dla osób na diecie.
El pan es plena y saludable, justo a tiempo para aquellos con una dieta.
A w przyszłym wpisie : przepis na pasztet z fasoli
pozdrawiam
udanego weekendu
__________________________
Y la próxima entrada: una receta para el frijol pate
saludos
buen fin de semana
Komentarze
Prześlij komentarz