Witam
Dziś w mojej kuchni.
Spaghetti z szpinakiem, pomidorami i mozzarellą.
Do mojego przepisu użyłam:
- 150 g ugotowanego makaronu spaghetti Bio z Lidla
- 2 pomidory zielone
- 2 pomidory czerwone
- oliwa z oliwek
- szklanka szpinaku świeżego
- 1 łyżeczka przyprawy "natur"
- pół szklanki wody
- mozzarella light
W garnku o grubym dnie podgrzewam oliwę z oliwek, pomidory kroję na ćwiartki, wrzucam do garnka na rozgrzaną oliwę, następnie smażę ok 1 minuty, po czym dodaje szpinak.
Całość smażę często mieszając ok 5 minut, następnie dodaje wodę i przyprawę, przykrywam przykrywką na 5 minut by poddusić sos po czym całość miksuje blenderem.
Wrzucam makaron do garnka dokładnie mieszam ze sobą i porcjuję na talerz.
Na sam koniec rwę 20 g mozzarelli i posypuje na wierzchu.
Gotowe
szybkie smaczne no i zdrowe.
Pozdrawiam
Komentarze
Prześlij komentarz