Dziś przepis na
Idealna białą masę solną
Ile ja się nakombinowałam by wyszła taka jaką chce.
Dziś się podzielę.
- 1 szklanka ciepłej wody
- 1 szklanka mąki pszennej 450
- 1 szklanka soli drobnej
- pół szklanki skrobi ziemniaczanej
Suche składniki mieszamy bardzo dokładnie z sobą, następnie delikatnie wlewamy ciepłą wodę stopniowo ugniatając.
Całą masę wyrabiamy ok 10-15 minut, gdy będzie gładka, przekładamy ją do foli i schładzamy w lodówce ok 6-12 godzin.
Suszymy na grzejniku, pieczenie niestety powoduje kruszenie się, dobrze jej dać wyschnąć.
Hoy voy a compartir.
Mi peso es
1 taza de agua tibia
Harina de trigo 1 taza 450
1 taza de sal a pequeña
media taza de fécula de patata
Mezclar los ingredientes secos a fondo entre sí, y luego verter el agua caliente suavemente amasar gradualmente.
Hicimos un montón de unos 10-15 minutos, cuando es suave, y traducirlo a la película y enfriar en la nevera aproximadamente 6-12 horas.
Nos secamos en un radiador, por desgracia quema provoca que desmenuza, así damos que se seque.
pozdrawiam
Komentarze
Prześlij komentarz