Witajcie
Dziś opowiem krótko o nawadnianiu na siłowni
Sama woda podczas intensywnego treningu nie wystarczy.
Warto zainwestować w napój izotoniczny który wzmocni nas podczas intensywnego treningu w tym treningów siłowych doda sił na dalsze działanie.
Wybrałam na sam początek mojej przygody z siłownią
Sposób użycia : 2 miarki dajemy do bidonu 500 ml wody, wstrząsamy i gotowe.
Mi bardzo pomaga przy treningu, smak pomarańczowy jest ok, następnym razem przetestuje truskawkę.
Opis producenta
MOCNE STRONY
ŁATWE NAWADNIANIENapój izotoniczny z miksem węglowodanów: glukozą i fruktozą.
ZAWARTOŚĆ WITAMIN I MINERAŁÓWWitamina B6, która przyczynia się do redukcji zmęczenia. Witaminy B1, B2 i C.
WSPOMAGANIE WYDAJNOŚCI PODCZAS TRENINGU WYTRZYMAŁOŚCIOWEGOSód i elektrolity zwiększają wchłanianie wody podczas uprawiania sportu.
SMAKDelikatny smak: sporty wytrzymałościowe zwiększają intensywność smaku.
NATURALNE SKŁADNIKINaturalne aromaty i barwniki.
INFORMACJE TECHNICZNE
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 100 G | 38 G1525 kJ - 364 kcal | 580 kJ - 138 kcal
TŁUSZCZE: 100 G | 38 G0 g | 0 g
W TYM NASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE: 100 G | 38 G0 g | 0 g
WĘGLOWODANY: 100 G | 38 G92,4 g | 35,1 g
W TYM CUKRY: 100 G | 38 G78,2 g | 29,7 g
BIAŁKA: 100 G | 38 G0 g | 0 g
SÓL: 100 G | 38 G1,8 g | 0,7 g
SÓD: 100 G | 38 G0,75 g | 0,29 g
WITAMINA B1: 100 G | 38 G0,74 mg (66%) | 0,28 mg (25%)
WITAMINA B2: 100 G | 38 G0,55 mg (39%) | 0,21 mg (15%)
WITAMINA B6: 100 G | 38 G0,55 mg (39%) | 0,21 mg (15%)
WITAMINA C: 100 G | 38 G31,6 mg (39%) | 12 mg (15%)
INFORMACJE / KONCEPT / TECHNOLOGIE
SKŁADSacharoza (61%), dekstroza (17%), maltodekstryna (15%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cytrynian sodu, chlorek sodu, naturalny aromat pomarańczowy i inne naturalne aromaty, witamina C, B2, B6, B1, barwnik: beta-karoten, barwnik spożywczy (koncentrat z marchwi, hibiskus). W zakładzie produkcyjnym wykorzystuje się: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, soję, mleko, seler, siarczyny, mięczaki, łubin, owoce łupinowe.
Produkt zatwierdzony przez panel testerów i naszego specjalistę ds. żywienia.
INFORMACJE DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Komentarze
Prześlij komentarz