Witam
Dziś super szybki , zdrowy i odchudzający obiad.
Pierś z indyka z warzywami z pary i makaronem farfalle
- Makaron gotuje al dente
- Pierś z indyka, myje, porcjuje i obsypuje przyprawą (papryka słodka,papryka ostra,curry,sól,pieprz) dodaje oliwę z oliwek, i marynuje, odstawiam do lodówki na 30 minut.
- Między czasie gotuje na parze warzywa(brokuł, brukselkę, marchew)
- Na rozgrzaną patelnię wrzucam indyka i smażę aż stanie się złocisty.
Całość mieszam ze sobą i gotowe.
WAŻNE!!!
- Pamiętajmy o tym że warzywa musza być półtwarde - jędrne
- Makaron pół twardy
- Całość jemy długo przeżuwając, delektować się
- Jeżeli nie wiesz jak odmierzyć porcję dla siebie zrób metodę na "pieść" piąstkę mięsa, piąstkę węglowodanów(makarony,kasze itd) i całą rozłożystość naszej dłoni muszą wypełniać warzywa.
pozdrawiam
Komentarze
Prześlij komentarz