Przejdź do głównej zawartości

Dieta Pudełkowa - Lunchboxy na Niedzielę



Witam

Lunchboxy na jutro

Łatwo, zdrowo kolorowo.
Zajmuje mi to nie całą godzinę pracy.



5 posiłków

Śniadanie owsianka z mlekiem i kawa

Box 1 

Sałatka z tuńczykiem

Pomidor, sałata lodowa, tuńczyk z puszki,oliwki oraz pieprz.

Box 2

Makaron pełnoziarnisty z szpinakiem i owczym serem

(szpinak ugotowany z szklanką rosołu, zmiksowany z jogurtem greckim)
Papryka pieczona,groszek.

Box 3

Placek pełnoziarnisty z jogurtem i bananem

Placek (zmielone płatki owsiane,banan,jajko, miarka odżywki białkowej,cynamon,mleko kokosowe) 
Usmażony na suchej patelni pod przykryciem, wysmarowany jogurtem greckim, bananami,orzechami i wiórkami kokosowymi.

Box 4

Pierś indyka z makaronem pełnoziarnistym

Makaron penne, szpinak z poprzedniego sosu, pierś indyka smażona w przyprawach na oliwie (papryka,oregano,pieprz,czosnek)





Komentarze

  1. Wow! podziwiam za organizację i pomysłowość! Mnie zawsze jest trudno zebrać się po pracy do gotowania i wymyślania takich przepisów. Teraz chcę znaleźć jakiś catering dietetyczny w katowicach, żeby nauczyć się regularnych posiłków i wprowadzić rutynę jedzeniową u siebie, bo niestety miewam problem z jedzeniem o stałych porach. Może kiedyś dojdę do takiego momentu, że będę sama robić takie cuda!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeśli natomiast zaliczamy się do osób, które nie mają czasu na to, aby samodzielnie przygotowywać swoje posiłki, warto rozważyć skorzystanie z oferty cateringu dietetycznego. Świetnymi opiniami cieszy się firma https://www.lightbox.pl/gdynia (funkcjonuje w wielu polskich miastach).

    OdpowiedzUsuń
  3. Też uważam, że takie cateringi są naprawdę dobrą opcją dla osób, które nie mają czasu, aby samodzielnie gotować. Sama chciałabym kiedyś tego spróbować. Znalazłam nawet fajną stronkę - Caterobazar gdzie można poszukać dla siebie korzystnej oferty. Taka dieta pudełkowa to super rozwiązanie, jeżeli ktoś chce jeść zdrowo i smacznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ogólnie sama dieta pudełkowa moim zdaniem jest bardzo fajnym rozwiązaniem i także się do niej przymierzam. Ja jestem zdania po przeczytaniu http://www.fitnessstyl.pl/co-zyskasz-decydujac-sie-na-catering-dietetyczny/ że faktycznie korzystając z diety pudełkowej można tylko zyskać.

    OdpowiedzUsuń
  5. Posiłki w diecie pudełkowej są zwykle starannie zbilansowane pod względem składników odżywczych, zapewniając odpowiednią ilość białka, węglowodanów, tłuszczów, witamin i minerałów.
    fitszef.pl

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Jak ćwiczyć na stepperze? Efekty ćwiczeń.

Witam Na mojej zszywce rozpropagowałam ćwiczenia na stepperze co mnie niezmiernie cieszy. Stepper jest cudownym mini urządzeniem do gubienia zbędnych kilogramów. W mojej przygodzie z stepperem udało mi się zgubić kilka zbędnych centymetrów,ujędrnić nogi i wysmuklić łydki. Jak prawidłowo ćwiczyć na stepperze? Przed każdym treningiem pamiętajmy o rozgrzewce.  Rozgrzewka musi być zrobiona, w przeciwnym bądź razie mogą pojawić się problemy z kolanami . Krótka rozgrzewka 5 minutowa nikomu nie zaszkodzi, mogą być to: wymachy nóg,  pajacyki,  kilka skrętoskłonów   Skip w miejscu Trening na stepperze samo cardio. Na stepperze można ćwiczyć codziennie, ale czy ma to sens na dłuższą metę?  Nie, niestety nie ma, szybko się on znudzi i wyląduje w szafie lub pod łóżkiem. Codziennie ćwiczenia są monotonne i po pewnym czasie organizm się do nich przyzwyczaja. Jak zatem ćwiczyć na stepperze? Polecam treningi 3-4 razy w tygodniu co drugi dzie

Chleb Żytni na drożdżach ze słonecznikiem oraz siemieniem lnianym.

Chleb Żytni na drożdżach ze słonecznikiem.  Te chleb nie jest tak łatwy jak moje poprzednie wymaga czas i pobrudzenia rąk. 500 g mąki pszennej 300 g maki razowej 600 g wody ciepłej (nie wrzątku ani za letniej) 2 łyżeczki soli himalajskiej 100 g słonecznika 20 g siemienia lnianego 9 g drożdży świeżych  Suche składniki umieszczam w misce i mieszam ze sobą, dodaje samą wodę (bez drożdży). Następnie wyrabiam cisato ok 5-10 minut, odstawiam do odpoczęcia, nastpenie w 20 ml wody rozpuszczam drożdże i dodaję do ciasta teraz wyrabiam kolejne 10 minut. Ciasto przekładam do miski nasmarowanej oliwą. Masa jest klejąca,tak musi być, nie dorzucać maki chyba że jest zbyt rzadka wtedy tylko odrobinę. Ciasto co 30 minut trzeba " rozciągać"tzn. przekładam na tzw kopertkę (z dna miski przekładam ciasto ku górze) i tak co 30 minut aż do upływu czasu ok 2,5h Po tym czasie foremkę smaruje oliwa i oprószam otrębami pszennymi, ciasto przekładam do foremek i przykrywam f